top of page
Forumberichten
anke32
12 mei 2019
In Juridische bijstand
Tot voor kort nog nooit van gehoord zelfs. En jullie ? Al goed "verdedigd" geweest door jullie ziekenfonds ?
0
1
2
anke32
09 mei 2019
In Behandeling
Heeft jouw ziekenfonds je ooit geïnformeerd over het BSF ? Wat zijn jouw ervaringen met het BSF ?
0
4
6
anke32
09 mei 2019
In Andere
Je vraag tot behandeling of derdenhulp wordt afgewezen door het ziekenfonds. Je krijgt een briefje waarin staat dat je beroep kan aantekenen voor de arbeidsrechtbank. Daar moet je een gerechtelijke expertise ondergaan. Hoe liep die voor jou af ?
0
0
2
anke32
09 mei 2019
In Andere
Vind je dat er voldoende informatie te vinden is of wil je graag meer informatie over jouw sociale zekerheidsrechten ?
0
1
5
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
De FOD hanteert dezelfde absurde criteria als de ziekenfondsen om de nood aan derdenhulp te evalueren. De onderzoeken worden uitgevoerd door 'onafhankelijke controle-artsen', vaak huisartsen met een niet-zo-goed-draaiende-praktijk die zoeken om een centje bij te verdienen. Ze worden onderbetaald en hun onderzoeken duren niet langer dan een kwartier. Om een medisch dossier grondig door te nemen, is er geen tijd. Hoe ernstig en betrouwbaar zijn deze onderzoeken ? Hoe verliep jouw onderzoek ?
0
7
10
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
Dat duurt doorgaans 10 minuten. Met de concrete woon- en leefsituatie wordt geen rekening gehouden. Om iemands zorgnood correct in te schatten, is een thuisbezoek noodzakelijk. Maar dat gebeurt niet. Doktersverslagen worden niet gelezen : daar is geen tijd voor. Heb je een partner of woon je bij iemand in, dan wordt je aanvraag sowieso afgewezen : je hebt immers al hulp ... Hoe verliep jouw onderzoek ?
0
5
10
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
Dit zijn de huidige criteria : u verplaatsen eten en uw maaltijden bereiden zelf voor uw persoonlijke hygiëne instaan en u kleden uw woning onderhouden en huishoudelijke taken uitvoeren in staat zijn zonder toezicht te leven, u bewust zijn van gevaar en in staat zijn gevaar te vermijden in staat zijn om te communiceren en sociale contacten te hebben Deze criteria zijn discriminerend. Op deze wijze krijgen kanker, hart, CVS, TBI, autisme, PTSS, en tal van andere patiënten met functionele klachten en die vaak hulpbehoevend zijn, niet de hulp die ze nochtans nodig hebben. Meestal kunnen ze immers (even) stappen, zelf naar het toilet gaan, ... en zijn ze zich mentaal bewust van gevaar. Duizenden mensen worden zo aan hun lot overgelaten - of komen op de VAPH wachtlijsten terecht.
0
2
5
anke32
09 mei 2019
In Andere
Laat ons in dit voorbeeld uitgaan van een laag bedrag : 800 euro per maand sociale bijdragen, als werknemer te betalen - dus los van wat jouw werkgever daarbovenop nog eens extra betaalt. Op 1 jaar tijd ontvangt de sociale zekerheid (13de maand, vakantiegeld, verplichte zorgpremie, ziekenfondsbijdragen ...) pakweg zo'n 11.200 euro van jou. Na 10 jaar werken heb jij 112.000 euro bijgedragen. Na 40 jaar werken heb jij 448.000 euro bijgedragen. Stel je wordt na je pensioen ziek. Denk je dat je voor 448.000 euro aan zorg zou nodig hebben ? Kijk eens om je heen. Welke zorg krijgen de bejaarden op vandaag ? Is die 11.200 euro per jaar waard ? Of zou je die 11.200 euro per jaar beter zelf sparen om zelf voor je oude dag zorgen ? Mits verstandig beleggen kan je dit bedrag aardig laten groeien. Het eindresultaat zou hoger liggen dan de pensioenen die nu uitbetaald worden. Vraag eens het overzicht op van de terugbetalingen voor medische zorg van de voorbije 10 of 20 jaar van je hele gezin. Tel alle terugbetalingen bij elkaar op. Kom je aan 11.200 euro per jaar ? Met zijn allen moeten we een verplichte extra zorgverzekering betalen. Om de zieken en bejaarden te helpen, klinkt het officieel. In de praktijk zijn er jarenlange wachtlijsten. Zouden we dit bedrag niet beter schenken aan een lokale vzw die zich écht inzet voor zieken en bejaarden in jouw buurt ?
1
0
2
anke32
09 mei 2019
In Andere
Hoeveel verdient de Belgische Staat iedere maand dank zij jouw arbeid ? Welk deel van jouw loon verdwijnt er ?
0
0
2
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
Hoe lang duurde jouw expertise en wat was het resultaat ?
0
0
2
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
Hoeveel punten kreeg jij en op basis waarvan werden ze toegekend ? Ben je hiermee akkoord of niet akkoord ?
0
2
5
anke32
09 mei 2019
In Derdenhulp
Wie vertelde jou over de forfaitaire dagvergoeding voor derdenhulp ? Het ziekenfonds, je arts, het RIZIV, of iemand anders ? Of wist jij ook niet dat deze bestond ?
0
1
3
anke32
09 mei 2019
In Andere
En toch rekenen ze je ieder kwartaal een bijdrage aan - om hun werkingskosten te financieren. Is dat nog normaal ?
0
0
2
anke32
09 mei 2019
In Andere
Welk ziekenfonds is volgens jou het beste ? Waarom vind je dat ?
0
0
2
anke32
08 mei 2019
In Andere
Waarom wel / niet ? Op welke punten scoort je ziekenfonds goed / slecht ?
0
0
2
anke32
08 mei 2019
In Juridische bijstand
Vertel hier je ervaringen. Werd je dossier goed verdedigd ? Of helemaal niet ?
0
1
3
anke32
08 mei 2019
In Behandeling
Wist je dat je ziekenfonds je behandeling in het buitenland (deels) kan terugbetalen ? Werd je hierover ooit geïnformeerd ? Heb je ooit om zo'n tussenkomst gevraagd ? Indien ja, heb je die ook daadwerkelijk gekregen ? Ken je de wettelijke criteria die hier aan verbonden zijn ? Deel hier jouw verhaal.
0
0
4
anke32
08 mei 2019
In Behandeling
Zo goed als alle ziekenfondsen betalen deels homeopathie, osteopathie, edm terug. Ik wist dat niet en betaalde jarenlang diverse 'alternatieve' behandelingen uit eigen zak. Ik wist niet dat hier terugbetalingen voor bestonden. Ik ontdekte dat per toeval op de website van Partena ziekenfonds in 2018. Weet jij welke behandelingen jouw ziekenfonds (deels) terugbetaalt ? Maak je er gebruik van ?
0
0
2
anke32
08 mei 2019
In Andere
Het Fonds Medische Ongevallen heeft - in theorie - als doel je schade na medische fout te vergoeden zonder dat je naar de rechtbank hoeft te gaan. Onder toezicht van de overheid krijg je - zogezegd - op een goedkope wijze een eerlijke en snelle schadevergoeding. In de praktijk staat dit Fonds ten dienste van het (private) verzekeringskartel. Verzekeringsartsen zwaaien er de plak. Zwarte Lijst artsen worden er als 'expert' aangesteld. Van enige objectiviteit is er m.a.w. geen sprake. Het doel : je jarenlang aan het lijntje houden, ellenlange expertises laten verrichten zodat je telkens met stress en (hoge) kosten zit aan advocaat en bijstandsarts, tot je uitgeput en blut opgeeft. Het gevolg : jouw schade na een medische blunder wordt nooit vergoed, verzekeraars besparen jaarlijks miljarden, je familie belandt in armoede. Ziekenfondsen weten dit perfect. Toch adviseren ze slachtoffers van een medische fout om een expertise bij het FMO op te starten - wetende dat mensen geen schijn van kans maken op een eerlijke schadevergoeding na een medische misser. Kreeg jij het advies van jouw ziekenfonds om na een medisch ongeval een expertise bij het FMO te doen ? Vertel dan hier je verhaal.
0
0
2
anke32
Beheerder
Meer acties
bottom of page